عوامل سایبری جمهوری اسلامی متهم به هک کمپین ترامپ و ارسال اطلاعات به تیم بایدن
عوامل سایبری جمهوری اسلامی متهم به هک کمپین ترامپ و ارسال اطلاعات به تیم بایدن
2024-09-27 08:55:34
اخبار ایران

هیئت منصفه‌ دادگستری آمریکا چند ایرانی را به اتهامات مربوط به هک کردن کمپین انتخاباتی دونالد ترامپ برای انتخابات ۲۰۲۴ متهم کرده است.

این اتهامات فدرال ناشی از عملیاتی است که به‌گفته‌ی منابع آشنا با تحقیقات، در تابستان امسال ارتباطات داخلی کمپین ترامپ را سرقت کرده است. به گفته سه منبع که به دلیل مجوز نداشتن برای صحبت در این‌باره خواستند ناشناس بمانند، مواد سرقت شده از کمپین ترامپ به روزنامه‌نگاران و افرادی مرتبط با کمپین انتخاباتی مجدد جو بایدن ارسال شده، قبل از اینکه کامالا هریس نامزد حزب دموکرات شود.

نام متهمان و جزئیات دقیق اتهامات جنایی هنوز منتشر نشده است. هیئت منصفه به‌طور مخفیانه کیفرخواست را در بعدازظهر پنجشنبه تایید کرده است و وزارت دادگستری احتمالا روز جمعه اتهامات را اعلام خواهد کرد.

وزارت دادگستری و کمپین ترامپ از اظهار نظر خودداری کرده‌اند.

ماه گذشته، کمپین ترامپ تایید کرد که پس از آنکه پولیتیکو و سایر رسانه‌ها اسناد داخلی کمپین را از یک ایمیل ناشناس دریافت کردند، هک شده است. این اسناد شامل پرونده‌ای درباره سناتور جی دی ونس، معاون ترامپ، بود. کمپین ترامپ، تهران را مسئول این نفوذ دانست. در گزارشی از مایکروسافت در ۸ اوت اعلام شد که هکرهای ایرانی در ماه ژوئن ایمیل‌های فیشینگ هدفمند برای یکی از مقامات ارشد کمپین ارسال کرده بودند.

در این ماه، نهادهای امنیتی آمریکا بیانیه‌ای غیرمعمول منتشر کردند که در آن آمده بود ایرانی‌ها مواد سرقت شده از کمپین ترامپ را به افرادی مرتبط با تیم انتخاباتی بایدن ارسال کرده‌اند. این بیانیه تاکید کرد که هیچ نشانه‌ای از پاسخ‌گویی دریافت‌کنندگان وجود ندارد.

بازوی امنیت سایبری گوگل نیز اعلام کرده که ایرانی‌ها تلاش کرده‌اند کمپین بایدن را هک کنند، اما هیچ نشانه‌ای از موفقیت این تلاش‌ها وجود ندارد.

در بیانیه نهادهای امنیتی آمریکا آمده است: «روسیه، ایران و چین با استفاده از برخی روش‌ها سعی دارند اختلافات در جامعه آمریکا را برای منافع خود تشدید کنند و انتخابات را به‌عنوان لحظاتی از آسیب‌پذیری می‌بینند.»

این کیفرخواست آخرین مورد از سلسله‌ای از کیفرخواست‌های فدرال علیه هکرهای خارجی است که متهم به هدف قرار دادن کسب‌وکارها، نهادهای دولتی و افراد در آمریکا هستند. در بسیاری از این موارد، متهمان در کشورهایی زندگی می‌کنند که با آمریکا خصومت دارند و احتمالاً هرگز دستگیر نخواهند شد. اما مقامات فدرال مدت‌هاست معتقدند که افشای نام هکرها می‌تواند مانعی برای تلاش‌های آینده آن‌ها باشد.

کمپین ترامپ همچنین این هفته اعلام کرد که مقامات اطلاعاتی آمریکا به او گفته‌اند ایران قصد دارد او را ترور کند. در ماه ژوئیه، وزارت دادگستری یک مرد پاکستانی را به توطئه برای کشتن مقامات ارشد آمریکایی به دستور ایران متهم کرد. در این پرونده نام اهداف ذکر نشده بود، اما گزارش‌ها حاکی است که ترامپ از جمله اهداف بوده است.

مقامات امنیتی آمریکا معتقدند ایران از سال‌ها پیش به دنبال ترور ترامپ و یا مشاوران سابق او در امور ایران بوده و می‌خواهد انتقام قتل قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در سال ۲۰۲۰ را بگیرد. در ژانویه ۲۰۲۰، ترامپ دستور حمله هوایی را صادر کرد که منجر به کشته شدن سلیمانی شد. این واحد مسئول عملیات‌های نظامی خارج از کشور بوده و از سوی وزارت خارجه آمریکا به‌عنوان یک سازمان تروریستی شناخته شده است.

چندین مقام سابق دولت ترامپ همچنان به دلیل تهدیدات مداوم از سوی ایران، تحت حفاظت امنیتی قرار دارند.

تلاش‌های خارجی برای نفوذ در سیاست آمریکا در چندین دوره انتخاباتی تکرار شده است. در سال ۲۰۱۶، دولت روسیه ایمیل‌های کمپین کلینتون را به سرقت برد و منتشر کرد و باعث شرمساری نامزد حزب دموکرات شد. همچنین، بر اساس ارزیابی اطلاعاتی آمریکا، کرملین یک کمپین نفوذ در رسانه‌های اجتماعی به راه انداخت تا اختلافات را تشدید کرده و به ترامپ کمک کند. پس از آن، وزارت دادگستری چندین روس را برای این طرح متهم کرد و مقامات اطلاعاتی نیز چین و ایران را به اجرای کمپین‌های نفوذی مشابه متهم کردند.

اوایل این ماه، وزارت دادگستری دو کارمند رسانه‌ای دولتی روسیه را متهم به تأمین مالی به افراد تأثیرگذار رسانه‌های اجتماعی افراطی آمریکایی به‌عنوان بخشی از طرحی برای تبلیغ پیام‌های حامی ترامپ و ضد اوکراین کرد.

منبع خبر: politico

آخرین اخبار
خانه مشروطه ایران