آمریکا و اروپا تحریم‌های جدیدی را علیه جمهوری اسلامی به دلیل کمک نظامی به روسیه در دست بررسی دارند.
آمریکا و اروپا تحریم‌های جدیدی را علیه جمهوری اسلامی به دلیل کمک نظامی به روسیه در دست بررسی دارند.
2024-09-11 07:28:04
اخبار ایران

ایالات متحده اعلام کرد که در واکنش به ارسال موشک‌های بالستیک از سوی جمهوری اسلامی ایران به روسیه، تحریم‌های جدیدی علیه تهران اعمال خواهد کرد. به طور هم‌زمان، سه کشور اروپایی شامل آلمان، فرانسه و بریتانیا نیز اعلام کردند که به زودی تحریم‌های جدیدی را علیه ایران به اجرا خواهند گذاشت. این تحریم‌ها شامل شرکت هواپیمایی ایران ایر نیز می‌شود.

جان کربی، سخنگوی امنیت ملی کاخ سفید، در روز سه‌شنبه به خبرنگاران گفت که آمریکا در کنار متحدان خود در اعمال تحریم‌های تنبیهی علیه ایران به دلیل تحویل موشک‌های بالستیک به روسیه اقدام خواهد کرد. او همچنین اشاره کرد که در صورت لزوم، تحریم‌های بیشتری نیز علیه ایران و روسیه اعمال خواهد شد.

کربی همچنین تاکید کرد که تحریم‌های جدید علیه ایران ایر باعث محدودیت پروازهای تجاری این شرکت از ایران به بریتانیا و اروپا خواهد شد. به گفته پنتاگون، ایالات متحده تایید کرده است که ایران محموله‌هایی از موشک‌های بالستیک کوتاه‌برد فتاح ۳۶۰ را به روسیه منتقل کرده است. این موشک‌ها طبق برآوردهای آمریکا ممکن است در چند ماه آینده علیه اوکراین به کار گرفته شوند.

کاخ سفید اعلام کرد که ده‌ها پرسنل نظامی روسیه در ایران تحت آموزش استفاده از سامانه موشکی بالستیک دوربرد قرار گرفته‌اند. همچنین هشدار داده شد که احتمالاً موشک‌هایی که روسیه به اوکراین شلیک می‌کند، ممکن است به مناطقی خارج از این کشور نیز اصابت کنند، و این مسئله تهدیدی جدی برای خاورمیانه و اروپا به شمار می‌آید.

در همین راستا، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا که به لندن سفر کرده است، در دیدار با همتای بریتانیایی خود، دیوید لمی، اظهار داشت که احتمالاً روسیه طی هفته‌های آینده از موشک‌های ارسال‌شده از ایران در جنگ اوکراین استفاده خواهد کرد. او این اقدام ایران را تهدیدی برای امنیت اروپا خواند و اعلام کرد که واشنگتن تحریم‌های بیشتری علیه ایران، از جمله شرکت هواپیمایی ایران ایر، اعمال خواهد کرد.

وزارت خزانه‌داری آمریکا نیز در ادامه تحریم‌های تازه‌ای علیه ایران و روسیه وضع کرده است. این تحریم‌ها شامل ۱۰ فرد و ۶ نهاد مستقر در ایران و روسیه می‌شود که به دلیل حمایت نظامی ایران از جنگ روسیه در اوکراین تحت تحریم قرار گرفته‌اند. همچنین ۹ کشتی روسی که در انتقال تسلیحات از ایران به روسیه نقش داشته‌اند، تحت تحریم‌های جدید آمریکا قرار گرفته و به عنوان «اموال مسدود شده» معرفی شده‌اند.

والی آدیمو، معاون وزیر خزانه‌داری آمریکا، اعلام کرد که ایران با افزایش دخالت خود در جنگ غیرقانونی روسیه، ایالات متحده و شرکای بین‌المللی را بر آن داشته که در کنار اوکراین بایستند. او افزود که آمریکا اقدامات بیشتری را علیه ایران ایر که قبلاً نیز تحریم شده بود، اعمال خواهد کرد.

با این حال، این اقدامات و اظهارات برای برخی سناتورهای جمهوری‌خواه کافی نبوده است. جیم ریش، عضو ارشد کمیته روابط خارجی سنای آمریکا، ارسال پهپاد و موشک‌های بالستیک از سوی ایران به روسیه را نتیجه سیاست‌های شکست‌خورده دولت بایدن دانست و خواستار فعال شدن مکانیسم ماشه و اجرای راهبردی برای مهار جمهوری اسلامی شد.

سناتور لیندسی گراهام نیز با اشاره به تهدیدات جمهوری اسلامی از جمله ارائه موشک به روسیه و حمایت از نیروهای نیابتی، تاکید کرد که جهان در شرایط خطرناکی قرار دارد و اگر سیاست‌ها تغییر نکند، بدترین اتفاقات ممکن است رخ دهد.

اتحادیه اروپا نیز به این تحولات واکنش نشان داد و اعلام کرد که مجموعه‌ای از اقدامات قاطع و هدفمند علیه ایران به کشورهای عضو این اتحادیه ارائه شده است. پیتر استانو، سخنگوی سیاست خارجی اتحادیه اروپا، انتقال موشک‌های بالستیک ایران به روسیه را نقض قوانین بین‌المللی و تشدید نظامی بیشتر دانست و تاکید کرد که این اقدام جمهوری اسلامی با واکنش شدید اتحادیه اروپا مواجه خواهد شد.

سه کشور اروپایی بریتانیا، آلمان و فرانسه در بیانیه‌ای مشترک صدور موشک‌های بالستیک ایران به روسیه را محکوم کردند و اعلام کردند که این اقدام تهدیدی مستقیم برای امنیت اروپا است و به رنج مردم اوکراین دامن خواهد زد. این کشورها همچنین اعلام کردند که برای لغو قراردادهای دوجانبه خدمات هوایی با ایران و اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران ایر اقدام خواهند کرد.

بریتانیا نیز در واکنش به این رویدادها، هفت نام جدید به فهرست تحریم‌های خود علیه ایران و سه نام جدید به تحریم‌های خود علیه روسیه اضافه کرد. این تحریم‌ها شامل شرکت‌ها و افرادی است که با تولیدکنندگان پهپاد در ایران و روسیه همکاری دارند.

وزارت امور خارجه آلمان نیز اعلام کرد که این کشور به همراه فرانسه و بریتانیا اقداماتی برای لغو توافق‌های خدمات هوایی دوجانبه با ایران انجام خواهد داد و همچنین به دنبال شناسایی و تحریم نهادها و افرادی است که با برنامه موشکی بالستیک جمهوری اسلامی و انتقال موشک‌ها به روسیه در ارتباط هستند.

واکنش اوکراین نیز به این تحولات قابل توجه بود. سخنگوی وزارت خارجه اوکراین اعلام کرد که در صورت استفاده روسیه از موشک‌های بالستیک ایران علیه اوکراین، ممکن است روابط خود با تهران را قطع کند. ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، نیز تاکید کرد که کشورش تمام تلاش خود را برای همبستگی جهانی در برابر جنگ‌افروزی به کار خواهد گرفت.

جمهوری اسلامی ایران اما این اتهامات را رد کرده و ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه ایران، ارسال موشک به روسیه را خبری گمراه‌کننده و تبلیغاتی خوانده است. او تاکید کرد که این خبرها با هدف پنهان کردن حمایت‌های تسلیحاتی گسترده غرب از اسرائیل منتشر می‌شود.

همچنین ودانت پاتل، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، هشدار داد که ارسال موشک‌های بالستیک از سوی ایران به روسیه می‌تواند پیامدهای بسیار جدی برای تهران به همراه داشته باشد.

آخرین اخبار
خانه مشروطه ایران