کارزار تحریم باز هم نتیجه داد؛ با وجود تبلیغ و التماس و رأی‌سازی،کمترین میزان مشارکت در«سیرک انتخابات» ثبت شد آنهم با آرای باطله!
کارزار تحریم باز هم نتیجه داد؛ با وجود تبلیغ و التماس و رأی‌سازی،کمترین میزان مشارکت در«سیرک انتخابات» ثبت شد آنهم با آرای باطله!
2024-03-03 12:13:29
اخبار ایران

خبرگزاری دولتی «ایرنا» روز شنبه ۱۲ اسفندماه اعلام کرد میزان مشارکت مردم در انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری ۴۱ درصد بوده است.

رخلاف ادعای خبرگزاری تسنیم وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که از «شکست قطعی کمپین حداکثری تحریم انتخابات» خبر داد، اما دیگر منابع تأیید کردند که «کمترین میزان مشارکت در انتخابات مجلس» در ۱۲ دور انتخابات بعد از «شورش ۵۷» رقم خورده است.

بیشترین میزان مشارکت در انتخابات مجلس شورای اسلامی، مربوط به دوره پنجم بود که در آن ۷۱/۱ درصد از واجدین شرایط رأی دادند و علی‌اکبر ناطق نوری رئیس آن مجلس شد. دومین مشارکت بالا در سیرک انتخابات نیز مربوط به مجلس ششم بود که ۶۷/۳ درصد رأی دادند و مهدی کروبی رئیس آن شد.

اما تا قبل از انتخابات نمایشی اخیر، کمترین نرخ مشارکت مربوط به مجلس فعلی با ۴۲/۵۷ درصد بود که در آن سردار پاسدار محمدباقر قالیباف رئیس مجلس یازدهم شد. بنابراین بر اساس اعلام خبرگزاری دولت، برخلاف ادعای خبرگزاری سپاه پاسداران، کارزار تحریم انتخابات موفق عمل کرد. این در حالیست که بسیاری از مردم عنوان می‌کنند ۴۱ درصدی که به عنوان میزان مشارکت اعلام شده جعلی و رأی‌سازی است.

وبسایت «عصر ایران» با اشاره به «افت مشارکت در انتخابات به رغم تبلبغات گسترده» به مقامات حکومت هشدار داده باید واکاوی دلیل کاهش حضور در انتخابات جزو برنامه‌های راهبردی و فوری نظام باشد، در غیر این صورت، آسیب‌های بسیار جدی متوجه نظام سیاسی حاکم خواهد بود.»

در این گزارش تأکید شده «بخش قابل توجهی از شرکت کنندگان در انتخابات به دلایل واضح، رأی باطله به صندوق انداختند.» به این معنی که آنها در مشاغل یا شرایطی قرار داشتند که از پیامدهای رأی ندادن بیم داشتند و به اجبار پای صندوق رفتند اما رأی باطله دادند.

کاهش شدید مشارکت مردم در انتخابات در شرایطی است که علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی ۲۸ اردیبهشت ۱۳۸۰ طی یک سخنرانی در دانشگاه تهران گفته بود، مشارکت ۴۰ درصدی مردم در انتخابات برای حاکمان آن «ننگ» است.

کاربران در شبکه‌های اجتماعی می‌گویند نتیجه این انتخابات «نه به جمهوری اسلامی» بود. برخی منابع ادعا کردند که حتا طیفی از اصلاح‌طلبان (محمد خاتمی و برخی مشارکتی‌ها) نیز در انتخابات شرکت نکرده بودند.

گفتنی است روز شنبه بسیاری از مدارس و مراکز آموزشی تعطیل شده تا شمارش آراء به پایان برسد. بازار ارز نیز تحت تأثیر فضای انتخاباتی ملتهب شد و قیمت دلار از ۵۷ هزار تومان به بالای ۶۰ هزار تومان رسید.

برخی کاربران در شبکه‌های اجتماعی نوشته‌اند همه می‌دانیم میزان مشارکت در این انتخابات بیشتر از ۱۰ درصد نیست اما حکومت با «مهندسی انتخابات» هم نتوانست برای خود مشروعیت بخرد.

اینهمه در حالیست که در تمامی سیرک‌های انتخاباتی سال‌های گذشته نیز همواره میلیون‌ها واجد شرایط رأی دادن در آنها شرکت نمی‌کردند ولی از سوی جمهوری اسلامی و رسانه‌هایش و همچنین رسانه‌های فارسی‌زبان در خارج کشور نادیده گرفته می‌شدند. به نظر می‌رسد آن جمعیت میلیونی حالا به کفه سنگین‌ ترازو تبدیل شده است.

 

 

 

آخرین اخبار
خانه مشروطه ایران