سفیر جمهوری اسلامی در سازمان ملل ارسال تسلیحات برای گروه‌های فلسطینی را تأیید کرد
سفیر جمهوری اسلامی در سازمان ملل ارسال تسلیحات برای گروه‌های فلسطینی را تأیید کرد
2024-02-07 13:56:43
اخبار ایران

سفیر جمهوری اسلامی در سازمان ملل در مصاحبه با تلویزیون «ان‌بی‌سی» که بخش‌هایی از آن سه‌شنبه ششم فوریه (۱۷ بهمن‌ماه) منتشر شد گفت جمهوری اسلامی با گروه‌های فلسطینی «پیمان دفاعی» دارد و با ارسال سلاح و آموزش این گروه‌ها را تقویت می‌کند اما در اقدامات آنها نقشی ندارد.

امیر سعید ایروانی در پاسخ به پرسش دیگری ارسال سلاح به سایر گروه‌های شبه‌نظامی منطقه را رد کرد اما گفت: «با گروه‌های دیگر منطقه هماهنگی داریم، مشورت می‌دهیم و شاید آنها را تأمین مالی کنیم.»

مجری برنامه در مورد استفاده حوثی‌ها از تسلیحات پیچیده علیه کشتی‌های تجاری پرسید که وی در پاسخ ارسال سلاح برای حوثی‌ها را نیز انکار کرد و گفت آنها در حملات خود به کشتی‌ها در دریای سرخ مستقل عمل می‌کنند و از تهران دستور نمی‌گیرند.

این در شرایطی است که در سال‌های اخیر بارها در آب‌های منطقه لنج‌ها و شناورهایی توقیف شده که مبداء آنها ایران بوده و محموله‌های سنگین تسلیحاتی را به مقصد یمن حمل می‌کردند.

سازمان ملل و همچنین نهادهای اطلاعاتی آمریکا بارها بر اساس شواهد تأیید کردند حوثی‌ها از موشک‌های بالستیک و پهپادهای ساخت جمهوری اسلامی برای هدف قرار دادن کشتی‌های تجاری در دریای سرخ استفاده می‌کنند.

در جریان درگیری میان حوثی‌ها و عربستان سعودی که چهار سال طول کشید، بارها نهادهای اطلاعاتی و نظامی عربستان لاشه پهپادها و موشک‌هایی را که قطعات آنها در صنایع نظامی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ساخته شده بود به نمایش گذاشت و سازمان ملل متحد نیز آن را تأیید کرد.

‌روزنامه بریتانیایی «تلگراف» ۲۰ دی‌ماه به نقل از منابع اطلاعاتی خود گزارش داد که حوثی‌ها در «دانشگاه علوم و فنون دریایی خامنه‌ای» در زیباکنار رشت آموزش دیده‌اند.

زیاد نِخاله دبیرکل «جهاد اسلامی» در مصاحبه با روزنامه «الوفاق» که دهم تیرماه ۱۴۰۲ (دو ماه بعد از دیدار با خامنه‌ای در تهران) منتشر شد با اشاره به نقش جمهوری اسلامی در ارسال سلاح و مهمات برای «حماس» و «جهاد اسلامی» گفته بود، «پس از توافقنامه اسلو، فلسطینیان دریافتند که گفتگو با صهیونیست‌ها فایده‌ای ندارد و گروه‌های مقاومت، تقویت شدند و پیشرفت کردند که مرهون آغوش باز جمهوری اسلامی است که توانمندی‌های خود را در اختیار مقاومت قرار داد. به لطف انتقال توانمندی‌ها نیروهای مقاومت توانایی ساخت موشک، سلاح‌های ضد زره‌پوش و بمب را دارند.»

وی در بخشی از این مصاحبه عنوان می‌کند، «ممکن است فکر کنند مردم فلسطین تمام پول جمهوری اسلامی ایران را گرفته‌اند، کمک به خانواده شهدا و اسرا انسان‌دوستانه است و کمک‌های دیگر در حوزه نظامی و تهیه برخی سلاح‌ها و رساندن آن به غزه و کرانه باختری است که طبیعتاً هزینه‌بر است.»

محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در جریان سفر نخاله به تهران (شنبه ۲۷ خردادماه) با وی دیدار کرد و وعده داد که «انشاء‌الله به زودی چهره جبهه مقاومت را قوی‌تر از گذشته خواهیم دید.» چهار ماه بعد از آن بود که حماس به اسرائیل حمله کرد و ۱۲۰۰ نفر از شهروندان آن را کشت و ۲۰۰ نفر را از جمله زنان و کودکان و حتا نوزادان را به گروگان گرفت.

روزنامه انگلیسی «تایمز» اواسط آذرماه ۱۴۰۲ (چند روز پس از آغاز حمله مرگبار هفت اکتبر) گزارش داد «خلبانان نیروی هوایی بریتانیا می‌گویند هنگام گشت‌ هوایی بر فراز سوریه و عراق، نقل و انتقال محموله‌های تسلیحاتی را شناسایی کردند که به نظر می‌رسد جهت گسترش حملات علیه اسرائیل برای حزب‌الله و حماس ارسال می‌شوند.»

حالا برای نخستین بار است که یک مقام رسمی جمهوری اسلامی به صراحت و بطور رسمی ارسال تسلیحات برای گروه‌های فلسطینی را تأیید می‌کند.

ترجمه مصاحبه ایروانی با تلویزیون «ان‌بی‌سی» در خبرگزاری ایسنا منتشر شده است.

ایروانی ادعای نقش داشتن ایران در عملیات مرگبار «هفت اکتبر» علیه اسرائیل در هفتم اکتبر توسط حماس را رد کرد و گفت: «ما در این تصمیم نقشی نداشتیم. این یک تصمیم فلسطینی بود و توسط فلسطینی‌ها نیز اجرا شد. هیچ نقشی در این زمینه نداشتیم.»

وی با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی خواهان تشدید بحران در منطقه نیست، تأکید کرد: «فکر می‌کنم زبان تهدید در قبال ایران موثر نخواهد بود. زبان همکاری و احترام است که برابر ایران موثر است. اگر فکر می‌کنید ایران از تهدیدها می‌ترسد، کاملاً در اشتباه هستید.»

او هشدار داد که اگر آمریکا به خاک ایران یا افراد ایرانی در سراسر جهان حمله کند، قطعاً جمهوری اسلامی از خود دفاع خواهد کرد.

نماینده جمهوری اسلامی در آمریکا همچنین گفت که ایران و آمریکا با وجود نداشتن روابط مستقیم، همواره از طریق میانجی‌ها پیام داده‌اند.

وی همچنین گفت که «مذاکرات غیرمستقیم در سال گذشته، موجب انجام شدن توافق تبادل زندانیان و آزادسازی پول‌های بلوکه‌شده ایران شد اما مذاکرات وین برای احیای توافق هسته‌ای ناموفق بود.»

ایروانی درباره مذاکرات اتمی افزود: «ازسرگیری این مذاکرات شکست‌خورده، دشوار است.»

وی در پاسخ به پرسش خبرنگار شبکه «ان‌بی‌سی» مبنی بر اینکه آیا رژیم ایران قادر است با یک تماس تلفنی، حملات حوثی‌های یمن در دریای سرخ را متوقف کند، گفت که «این کار غیرممکن است چراکه ایران کنترلی بر این گروه یمنی ندارد.»

او همچنین اظهار داشت که در صورت خارج شدن اسرائیل از غزه و لغو محدودیت‌ها برای تحویل کمک‌های انسانی به مردم این منطقه، جمهوری اسلامی حاضر است حوثی‌های یمن را به  متوقف کردن این حملات ترغیب کند.

ایروانی اشاره کرد که انصارالله تا پیش از حمله اسرائیل به غزه، حملاتی در دریای سرخ انجام نمی‌داد.

نماینده رژیم ایران در نیویورک کارزار نظامی اسرائیل در غزه را «تجاوز» دانست و گفت که حوثی‌های یمن تنها کشتی‌های حامل سوخت به سمت اسرائیل یا خارج از آن را هدف قرار می‌دهند، چراکه فلسطینی‌های غزه در زمینه مواد غذایی و سوخت با محدودیت‌هایی مواجه هستند.

تا پیش از این مقامات جمهوری اسلامی ضمن ابراز شادی از اقدامات تروریستی و حملات نظامی توسط گروه‌های شبه‌نظامی اما ارسال تسلیحات به آنها را بطور کل تکذیب می‌کردند. آنهم در حالی که امثال حسن نصرالله بارها از رژیم ایران برای کمک‌های مالی و تسلیحاتی قدردانی کرده‌اند.

برخی تحلیلگران معتقدند وضعیت جمهوری اسلامی به اندازه‌ای وخیم است که مجبور است با اعتراف به برخی واقعیات که انکار آنها دیگر ممکن نیست، خود را آماده‌ی معامله نشان دهد اما برخی دیگر می‌گویند چنین اعترافاتی اتفاقا می‌تواند به زیان آن تمام شده و رژیم ایران را به هدفی مشروع برای اسرائیل و ائتلاف جهانی تبدیل کند.

 

 

 

آخرین اخبار
خانه مشروطه ایران