دو شعبه دادگاه انقلاب تهران با صدور احکامی سنگین برای چهارده فعال سیاسی مشروطهخواه، هر یک از آنها را به پنج تا ۱۶ سال زندان، تحمل شلاق و پرداخت جزای نقدی محکوم کردند. مجموع سالهای زندان برای این فعالان بیش از ۱۴۱ سال زندان است.
یازده فعال مشروطهخواه با صدور حکمی در پروندهای مشترک به پنج تا ۱۶ سال زندان، تحمل شلاق و پرداخت جزای نقدی محکوم شدند. این رأی سنگین در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان صادر شده است.
محمدرضا کامرانی نژاد، وحید سرخ گل، کاظم علی نژاد برانلو، آرشام (محمود) رضایی، میثم غلامی، وحید قدیرزاده، علی اصغر حسنی راد، سامان رضایی، پیام باستانی پاریزی، فاطمه حق پرست و حجت اله رافعی مشروطهخواهانی هستند که حکم حبس علیه آنها صادر شده است.
بر اساس این حکم، وحید سرخ گل و پیام باستانی پاریزی هر کدام به شانزده سال حبس، آرشام (محمود) رضایی به پانزده سال زندان و پرداخت پانزده میلیون تومان جزای نقدی، کاظم علینژاد بارانلو به یازده سال حبس، علی اصغر حسنی راد به هشت سال زندان، یازده ضربه شلاق و پرداخت سه میلیون و یکصد و هفتاد و سه هزار و سیصد و سی و سه تومان جزای نقدی، میثم غلامی، وحید قدیرزاده، محمدرضا کامرانینژاد و حجتالله رافعی هر کدام به شش سال حبس، سامان رضایی به پنج سال حبس و فاطمه حقپرست سهی به هشت ماه حبس و یک میلیون تومان جزای نقدی محکوم شدهاند.
همچنین بابت مجازاتهای تکمیلی هر یک از این افراد به دو سال منع اقامت در استان تهران و سایر استانهای مجاور، دو سال منع عضویت در گروهها و دستجات سیاسی و اجتماعی و ضبط گوشیهای تلفن همراه و مودم اینترنت کشف شده از وحید سرخ گل، آرشام (محمود) رضایی، میثم غلامی، وحید قدیرزاده، علی اصغر حسنی راد، پیام باستانی زاده پاریزی، محمدرضا کامرانی نژاد و حجت اله رافعی و مبلغ نود و سه میلیون تومان و از آرشام (محمود) رضایی به مبلغ هفتاد و سه میلیون و از علی اصغر حسنی راد مبلغ بیست میلیون به نفع دولت، محکوم شدند.
در دادنامه صادره آمده است، در خصوص هر یک از متهمان مجازات اشد یعنی برای فاطمه حق پرست سهی هشت ماه حبس، برای سامان رضایی چهار سال حبس، برای وحید سرخ گل، کاظم علینژاد بارانلو، آرشام (محمود) رضایی، میثم غلامی، وحید قدیرزاده، علی اصغر حسنی راد، محمدرضا کامرانی نژاد، حجتالله رافعی هر یک به پنج سال حبس و برای پیام باستانی پاریزی ده سال قابل اجرا خواهد بود.
همچنین شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر استان تهران حکم صادر شده علیه رضا محمدحسینی، محبوبه رضایی و سمانه نوروز مرادی را صادر و ابلاغ کرده است.
بر اساس حکم صادره از سوی دادگاه تجدید نظر رضا محمدحسینی به چهارده سال و شش ماه حبس و جریمه نقدی، محبوبه رضایی به نوزده سال و ۹ ماه حبس و پرداخت هشت میلیون تومان جزای نقدی و سمانه نوروز مرادی به یازده سال حبس محکوم شدهاند.
جزییات رأی صادرشده علیه این سه فعال مشروطهخواه که در یک پرونده مشترک محاکمه شدند نشان میدهد رضا محمدحسینی به دلیل اتهام عضویت در گروههای مخالف نظام با هدف برهم زدن امنیت کشور به شش سال و سه ماه حبس با احتساب ایام بازداشت قبلی، به اتهام اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور به شش سال و سه ماه حبس، به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی به یک سال زندان، و به اتهام تحصیل مال از طریق نامشروع به رد دو برابر اصل مال به نفع دولت و در نهایت به اتهام تمرد نسبت به مأمورین در حین انجام وظیفه به یک سال حبس محکوم شده است.
محبوبه رضایی به اتهام عضویت در گروههای مخالف نظام با هدف بر هم زدن امنیت کشور به شش سال و سه ماه حبس با احتساب ایام بازداشت قبلی، به اتهام اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور به شش سال و سه ماه حبس، به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام به یک سال حبس، به اتهام اهانت به مقدسات اسلام به شش سال و سه ماه حبس، به اتهام کشف حجاب و تظاهر به فساد در فضای مجازی به پرداخت هشت میلیون تومان جزای نقدی محکوم شده است.
سمانه نوروز مرادی دیگر فعال مشروطهخواه نیز به اتهام عضویت در گروههای مخالف نظام با هدف بر هم زدن امنیت کشور به پنج سال با احتساب ایام بازداشت قبلی، به اتهام اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور به پنج سال زندان و به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام به یک سال حبس محکوم شده است.
در دادگاه بدوی که در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی محمدرضا عموزاد برگزار شده بود، رضا محمدحسینی به بیست و یک سال و هشت ماه حبس، محبوبه رضایی به بیست و شش سال و پنج ماه زندان و سمانه نوروز مرادی به سیزده سال و ۹ ماه حبس مجموعا به ۶۱ سال و ده ماه حبس و محرومیت های اجتماعی محکوم شده بودند. همچنین از بابت مجازاتهای تکمیلی هر یک از این افراد به دو سال منع اقامت در استان تهران و دو سال منع عضویت در احزاب گروه ها و دستجات سیاسی یا اجتماعی و فعالیت در فضای مجازی محکوم شده بودند.
رضا محمدحسینی در حالی که بهمنماه گذشته در پی اعلام عفو زندانیان سیاسی آزاد شده بود، ۱۱ اردیبهشت امسال بار دیگر با پروندهسازی نهادهای امنیتی بازداشت شد. او اکنون در حالی به زندانی طولانیمدت محکوم شده که بر اساس گزارشها بعد از جلسه دادگاه که در ۱۳ آبان ۱۴۰۲ برگزار شد، از اوین به بند انفرادی زندانیان اعدامی قزلحصار منتقل شده است.
سمانه نوروز مرادی فارغ التحصیل کارشناسی ارشد کارگردانی تئاتر و فعال مشروطهخواه، چهارم اردیبهشت امسال توسط مأموران امنیتی جمهوری اسلامی در خانهاش واقع در غرب تهران بازداشت و در ۱۶ اردیبهشت به بند زنان زندان اوین منتقل شد و همچنان بلاتکلیف در زندان اوین محبوس است.
او پیشتر در شهریور ۱۳۹۷ توسط سازمان اطلاعات سپاه (ساس) بازداشت و در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ۸ سال حبس تعزیری محکوم شد. این حکم در دادگاه تجدید نظر، به ۳ سال و ۹ ماه حبس کاهش یافت. او در پرونده دیگری به دلیل انتشار ویدئوی سپاسگزاری از مردم و بانو یاسمین پهلوی نیز به پانزده ماه زندان محکوم شد.
سمانه نوروز مرادی سه سال پیش در زندان به بیماری سرطان پستان مبتلا شد و به دلیل جلوگیری از درمان، این بیماری همچنان بهبود نیافته است. او اردیبهشت امسال در حالی بازداشت شد که مراحل درمان سرطان را طی میکرد و بر اساس گزارشها حال جسمی او در زندان رو به وخامت گذاشته است.
محبوبه رضایی اول خردادماه بازداشت و به زندان اوین منتقل شد. بر اساس گزارشها اتهامات او «اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی» و «تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی» است.
محبوبه رضایی پیشتر «ارعاب، شکنجه، تهدید، تعرض، و تجاوز» به زندانیان و بازداشت شدگان افشاگری کرده بود. بازداشت محبوبه رضایی پس از آن صورت گرفت که کاربری حامی مسیح علینژاد و حامد اسماعیلیون به نام علی ابراهیمزاده در توئیتر به دروغ نوشت که فعالان پادشاهیخواه با پرداخت پول به زندانیان فقیر برای شاهزاده رضا پهلوی حمایت میخرند.
محبوبه رضایی در ویدئویی پاسخ او را داد و همزمان خبرگزاری «فارس» وابسته به سپاه پاسداران به پروندهسازی علیه محبوبه رضایی پرداخت. خبرگزاری فارس بلافاصله پس از بازداشت محبوبه رضایی مدعی شد که «یک منبع آگاه به فارس گفته عامل اصلی گروههای سلطنتطلب که با پشتیبانی رسانههای معاند، هدایت اقدامات یک «شبکه زندان» در زندانهای کشور را به عهده داشت، توسط اطلاعات سپاه در بوشهر دستگیر شد.»