حوثی‌ها و بحران کشتی‌های تجاری؛ ناوشکن البرز وارد دریای سرخ شد
حوثی‌ها و بحران کشتی‌های تجاری؛ ناوشکن البرز وارد دریای سرخ شد
2024-01-01 18:03:04
اخبار جهان

در بحبوحه تنش‌ها در دریای سرخ بر سر حمله‌های شورشیان حوثی یمن به کشتی‌های تجاری و کشتی‌های مرتبط با اسرائیل، دوشنبه، یکم ژانویه ۲۰۲۴ (۱۱ دی ۱۴۰۲)، ناوشکن البرز ارتش جمهوری اسلامی ایران با عبور از تنگه باب‌المندب، وارد دریای سرخ شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، نزدیک به سپاه پاسداران، ماموریت ناوشکن‌های ارتش جمهوری اسلامی ایران از اوایل ۸۸ خورشیدی تاکنون، تامین امنیت خطوط کشتیرانی و مقابله با دزدان دریایی و ماموریت‌های دیگر بوده است. با این حال، مشخص نیست که تهران دقیقا با چه هدفی این ناوشکن را به دریای سرخ فرستاده است. همچنین، مشخص نیست که آیا هدف تهران حمایت از حوثی‌های یمن است که در هفته‌های گذشته به کشتی‌های تجاری حمله‌ کرده‌اند، یا خیر.

تهران در حالی ناوشکن البرز را به منطقه پرتنش دریای سرخ می‌فرستد که روز گذشته بریتانیا اعلام کرد که قصد دارد ‌همراه با آمریکا، به اقدام نظامی علیه شورشیان حوثی یمن دست بزند. همچنین، دیوید کامرون، وزیر خارجه بریتانیا، یکشنبه، ۳۱ دسامبر ۲۰۲۳، به تهران هشدار که موظف است مانع حمله حوثی‌ها به کشتی‌های تجاری در دریای سرخ شود، زیرا با حمایت از حوثی‌ها، در این حمله‌ها مسئولیت دارد.

به گزارش رویترز، ایالات متحده اواسط دسامبر ۲۰۲۳ و در پی حمله‌های موشکی و پهپادی شورشیان حوثی برخوردار از حمایت جمهوری اسلامی ایران به کشتی‌های تجاری که باعث شد شرکت‌های کشتیرانی عبور از این منطقه را به حالت تعلیق درآورند، یک نیروی دریایی چند ملیتی ایجاد کرده است.

حوثی‌ها می‌گویند این حمله‌ها در همبستگی با فلسطینیان نوار غزه انجام شده است.

طبق گزارش اتاق بین‌المللی کشتیرانی، ۱۲ درصد تجارت جهانی از مسیر دریای سرخ انجام می‌شود.

یکشنبه، ۳۱ دسامبر ۲۰۲۳ (۱۰ دی ۱۴۰۲)، هلیکوپترهای نیروی دریایی ایالات متحده به قایق‌های شورشیان حوثی در دریای سرخ شلیک کردند که در جریان آن ۱۰ شبه‌نظامی حوثی کشته شدند.

حوثی‌ها در واکنش به این حمله تهدید کردند که آمریکا با «عواقب» آن روبه‌رو خواهد شد. آن‌ها همچنین اعلام کرده‌اند که به حمله‌های خود به کشتی‌هایی که با اسرائیل در ارتباط‌ باشند یا به سمت بندرهای اسرائیل حرکت ‌کنند، ادامه خواهند داد.

ساندی‌تایمز نیز یکشنبه نوشت که پیش‌بینی می‌شود بریتانیا و آمریکا بیانیه‌ بی‌سابقه‌ای در هشدار به حوثی‌ها یمن منتشر کنند، و افزود که بریتانیا در هماهنگی با نیروهای آمریکایی، برای حمله به مواضع حوثی‌های یمن آماده می‌شود.

دیوید کامرون، وزیر خارجه بریتانیا، یکشنبه در گفت‌وگوی تلفنی با حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران، به تهران هشدار داد که موظف است مانع حمله حوثی‌ها به کشتی‌های تجاری در دریای سرخ شود، زیرا با حمایت از حوثی‌ها، در این حمله‌ها مسئولیت دارد.

ایالات متحده پیش از این تهران را به دست داشتن در حمله‌‌های حوثی‌ها به کشتی‌های تجاری متهم کرده بود. تهران چنین اتهاماتی را رد کرده و می‌گوید که شورشیان حوثی خودشان دست به این اقدامات می‌زنند.

به گزارش ایسنا، ناوشکن البرز در ۱۳۵۱ به ناوگان نیروی دریایی ایران در بندرعباس محلق شد و ۱۳۹۸، پس از تعمیرات اساسی و نصب سیستم‌های جدید، به ناوگان نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران درجنوب کشور ملحق شد.

به گزارش رویترز، ناوشکن البرز در ۲۰۲۱ حمله دزدان دریایی را به دو نفتکش در خلیج عدن دفع کرد. همچنین، این ناوشکن در ۲۰۱۵ یکی از دو کشتی جنگی ایران بود که «برای اطمینان از ایمنی کشتی‌های تجاری» به تنگه باب‌المندب فرستاده شد.

با اصرار اسرائیل بر ادامه حمله به غزه در سال جدید میلادی و افزایش تنش‌ها در دریای سرخ، مرز شمالی اسرائیل به دلیل حمله‌های حزب‌الله لبنان، و و نیز خمله‌های نیروهای نیابتی طرفدار ایران به قرارگاه‌های نیروهای آمریکا در عراق و سوریه، می‌توان پیش‌بینی کرد که تنش‌ها در خاورمیانه در سال جدید میلادی افزایش یابد.

جولین بورگر یکشنبه، ۳۱ دسامبر ۲۰۲۳، در تحلیلی در گاردین نوشت: «خاورمیانه به سمت پرتگاه یک جنگ منطقه‌ای می‌لغزد» و نگرانی اصلی این است که خواسته یا ناخواسته، شاهد «رویارویی آشکار اسرائیل و جمهوری اسلامی ایران باشیم»؛ احتمالی که می‌تواند خاورمیانه را وارد درگیری‌های گسترده‌ای کند که پای ایالات متحده و کشورهای اروپایی نیز به آن کشیده شود.

آخرین اخبار
خانه مشروطه ایران