بعد از حمله نظامی روسیه به اوکراین مذاکرات اتمی با جمهوری اسلامی در عمل به بنبست رسید. حتا در داخل ایران شماری از چهرههای برجسته حکومت از جمله محمدجواد ظریف وزیر خارجه پیشین و حشمتالله فلاحتپیشه رئیس سابق کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی بارها تأکید کردند که شکست مذاکرات اتمی حاصل «خیانت» روسیه است.
اگرچه جو بایدن حدود یک سال پیش بطور غیررسمی گفت «برجام مُرده است» اما روزنه امیدی برای جمهوری اسلامی وجود داشت که با راهبردهایی مثل به گروگان گرفتن شهروندان خارجی و دوتابعیتیها یا به واسطه دلالی عمان و قطر راههای مذاکره با آمریکا را باز نگه دارند اما حمله تروریستی و مرگبار «هفت اکتبر» حماس علیه اسرائیل، دیوار بنبست مذاکرات اتمی را بیش از پیش بالا برد. البته برخی تحلیلگران معتقدند حمله حماس به اسرائیل واکنش جمهوری اسلامی به شکست مذاکرات اتمی بود چرا که خامنهای و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، اسرائیل را عامل شکست مذاکرات اتمی و حتا به راه افتادن اعتراضات گسترده ضدحکومتی میدانند.
هشدار در مورد عدم توافق با آمریکا
بر اساس تازهترین گزارش آژانس بینالمللی انرژی اتمی، جمهوری اسلامی اورانیوم کافی برای ساخت سه سلاح اتمی دارد. رافائل گروسی مدیرکل آژانس با اشاره به اخراج بازرسان این نهاد از ایران و افزایش سرعت غنیسازی اورانیوم ۶۰ درصدی هشدار داده نباید اجازه داد رژیم ایران به یک کره شمالی دیگر تبدیل شود.
کوروش احمدی دیپلمات سابق جمهوری اسلامی در نیویورک هشدار داده «اگر هیچ تفاهمی بین ایران و امریکا نباشد، شرایط تحت کنترل چندین ماه اخیر، میتواند از کنترل خارج شود.»
وی توضیح داده «شرایط خطرناکی میتواند شکل بگیرد و بعید نیست که اسرائیل تصمیم گرفته باشد که اگر قرار است دست به تجاوزی علیه ایران و حزبالله بزند، الان این کار را بکند.»
احمدی به ترور رضی موسوی مسئول لجستیک «سپاه قدس» در سوریه اشاره کرده و گفته «عملی بسیار تحریکآمیز و ماجراجویانه است و ممکن است با هدف واداشتن ایران به انجام اقدامی در شرایط کنونی که آمریکا در مدیترانه و خلیج فارس و دریای سرخ حضور تقویت شده دارد و در حال آمادهباش است، انجام شده باشد.»