طرح پولیسازی دانشگاههای دولتی به مرور در حال اجراییشدن است. رسانههای دانشجویی از اجرا شدن این طرح در دانشگاه امیرکبیر خبر داد. دانشگاهها یکی پس از دیگری در حال تبدیلشدن به بنگاههای اقتصادیاند و این اقدام با اصل ۳۰ قانون اساسی که اعلام کرده دولت موظف است وسایل تحصیلات عالی را تا سر حد خودکفایی کشور بهطور رایگان گسترش دهد، در تضاد است.
خبرنامه امیرکبیر همچنین به آخرین وضعیت دانشگاههای کشور در روند پولیسازی اشاره و اعلام کرد که در دانشگاه صنعتی شریف برای دانشجویان مشمول آموزش رایگان، دروس حذفشده اضطراری و دروس مازاد بر برنامه تحصیلی، در مجموع تا سقف هفت واحد، از پرداخت هزینه معاف است.
در دانشگاه تهران نیز حذف اضطراری دروس در مقطع کارشناسی برای دو درس بدون رعایت کف حداقل تعداد واحد در این نیمسال، از طریق سامانه امکانپذیر است. در دانشگاه علموصنعت نیز دانشجو با داشتن شرایط مربوطه در هر نیمسال مجاز به حذف یک درس بهصورت رایگان است. دانشجویان در دانشگاه صنعتی اصفهان نیز مجازند به حذف یک درس اقدام کنند. این کار در صورتی امکانپذیر است که با حذف درس، تعداد واحدهای باقیمانده درنهایت از ۱۲ واحد کمتر نشود و نهایتا دانشجویان از پرداخت هزینه معافاند.
بااینحال، دانشگاههای مختلف دولتی در حالی که بنا بر رایگان بودن آنها بود، یکی پس از دیگری در حال پولیشدناند. دانشگاهها با بهانه «یکپارچهسازی دانشگاهها»، سنوات رفاهی دانشجویان را حذف میکنند. این اقدام به معنای کاهش سنوات آموزشی و رفاهی دانشجویان در آیندهای نزدیک است که در راستای حذف آموزش رایگان و پولیسازی دانشگاه صورت میگیرد.